هند، مسلمانان میانمار را تهدید امنیتی دانست

خبرگزاری ایسنا: دولت هند به دادگاه عالی این کشور اعلام کرد، مدارکی در دست دارد که نشان می‌دهد یکسری عناصر افراط گر در میان آن دسته از مسلمانان روهینجا که از خشونت‌های میانمار فرار کرده و در چندین شهر هند سکونت دارند وجود داشته و تهدید امنیتی محسوب می‌شوند.

دادگاه عالی هند در حال رسیدگی به یک شکایت مطرح شده از جانب دو آواره روهینجایی است که به دنبال به چالش کشیدن تصمیم دولت هند برای استرداد اعضای قوم روهینجا از این کشور هستند.

یک وکیل نماینده این آوارگان روهینجایی گفت: این پرونده دچار تبعیض مذهبی است.

توشار مهتا، یک مقام و نماینده دولت هند امروز (دوشنبه) به دادگاه گفت: دولت قصد دارد در جلسه دادرسی بعدی مدارکش را درخصوص تهدید امنیتی آوارگان روهینجا تحویل دادگاه بدهد.

در سال ۲۰۱۲ که موجی از خشونت‌ها علیه اعضای قوم مسلمان روهینجا در میانمار رخ داد تعداد زیادی از آنها به هند فرار کردند.

با این حال در هفته‌های اخیر که دور جدید خشونت‌هاعلیه این مسلمان‌ها در میانمار به راه افتاد تعداد بسیار دیگری نیز از آنها به هند فرار کردند.

395 هزار نفر وام ازدواج گرفتند

خبرگزاری مهر: شبکه بانکی به منظور اجرای طرح ضربتی اعطای وام ازدواج، از ابتدای مرداد امسال تا پایان هفته هشتم، به بیش از ۳۹۵ هزار نفر وام پرداخت کرده است.
 
 به منظور اجرای طرح ضربتی اعطای وام ازدواج، از ابتدای مردادماه امسال بیش از ۳۹۵ هزار نفر وام پرداخت کرده است. بر این اساس، حدود ۹۸ هزار فقره از مجموع وام‌های پرداختی در استان‌های محروم و کم‌برخوردار و بالغ بر ۲۹۷ هزار فقره پرداخت نیز در سایر استان‌ها و مناطق کشور صورت گرفته است.

لازم به ذکر است قبل از اجرای طرح در اول مردادماه سال جاری تعداد افراد در صف (ثبت نام در سامانه وام ازدواج) بالغ بر ۵۰۰ هزار نفر بوده است که در پایان هفته هشتم از اجرای طرح ضربتی تعداد ۳۱۰ هزار نفر از  افراد در صف سامانه کاهش یافته است.

همچنین تعداد افراد در صف سامانه وام از بالغ بر ۵۰۰ هزار نفر در ابتدای طرح  به ۱۹۰ هزارنفر در روز ۲۵ شهریورماه ۱۳۹۶ کاهش یافته است. لازم به ذکر است که عدم تعادل در تعداد پرداختی وام و کاهش تعداد متقاضیان در صف به دلیل ثبت نام حدود ۱۲۷هزار نفر متقاضی جدید در طول اجرای طرح است.

تعداد پرداختی وام ازدواج از ابتدای سال تاکنون بالغ بر ۷۲۷ هزار فقره بوده که ۵۴ درصد آن (۳۹۵ هزار فقره) مربوط به هشت هفته اجرای طرح بوده است؛ همچنین تعداد وام پرداخت شده در مناطق محروم طی چهار ماهه اول سال جاری بالغ بر ۷۶ هزار نفر بوده لیکن در مدت هشت هفته از اجرای طرح و با توجه به اولویت تعیین شده از سوی بانک مرکزی حدود ۹۸ هزار نفر از تسهیلات فوق بهره مند شده اند.

قابل تاکید است تمام افراد ثبت نامی قبل از تیرماه ۱۳۹۶ تعیین شعبه شده و یا در حال طی سایر مراحل اخذ وام هستند؛ در طول هشت هفته از اجرای طرح، تعداد وام دریافتی از سوی متقاضیان زن ۱۸۱ هزار نفر و متقاضیان مرد ۲۱۴ هزار نفر بوده است و بیشترین دریافت کنندگان وام ازدواج در طول این دوره از نظر سنی در بین زنان ۲۰ تا ۲۵ سال و در آقایان بین ۲۵ تا ۳۰ سال سن قرار دارند.

گفتنی است در پایان مردادماه سال جاری ۳۴۰ هزار نفر در صف پرداخت تسهیلات قرض الحسنه قرار داشته اند که در پایان هفته هشتم این تعداد به ۱۹۰ هزار نفر در صف کاهش یافته است که از این تعداد نیز بالغ بر ۱۵۸ هزار نفر تعیین شعبه شده و در حال گذراندن سایر مراحل هستند.

لازم به ذکر است از حدود ۳۲ هزار نفر متقاضی باقیمانده تعیین شعبه نشده، قریب به اتفاق آنان از سه ماهه دوم سال جاری به بعد در سامانه ثبت نام کرده اند.

زهرا صدراعظم نوری: به بانوان اعتماد کنیم

زهرا صدراعظم نوری؛ عضو شورای اسلامی شهر تهران در روزنامه اعتماد نوشت: حدود یکماه از انتخاب وزرا و مدیران ارشد دستگاه‌ها و نهادها می‌گذرد ولی با این حال و با وجود تمام وعده‌هایی که برای انتخاب و استفاده از زنان در پست‌های مدیریتی داده شد، باز هم شاهد هستیم که تقریبا تمامی پست‌های مهم اجرایی ملی به مردان سپرده شده است.
 
گویا با وجود گذشت حدود ٤دهه از انقلاب شکوهمند اسلامی و شعارهایی از قبیل اهمیت حضور زنان در عرصه‌های مختلف اجتماعی و سیاسی و...، حفظ کرامت و حرمت بانوان، تساوی بین زنان و مردان و... قرار نیست این شعارهای زیبا محقق شود و به زنان نیز یک‌بار برای همیشه، درعمل «اعتماد» شود! جالب اینجاست که دولتمردان ما نه تنها از حضور زنان در عرصه‌های مدیریتی استفاده نکردند که حتی دیروز رییس دفتر رییس جمهور در مصاحبه‌ای مدعی شده بود که بانوان برای آنکه بتوانند برپست‌های کلیدی تکیه زنند، باید توانمندی و تجربیات‌شان را افزایش دهند. حال اینجا این سوال مطرح می‌شود که زنان چطور باید در حوزه‌های مدیریتی کلان، تجربه کسب کنند؟ آن هم در شرایطی که اصولا درصد بسیار کمی از زنان، در جایگاه‌های کلیدی عهده‌دار مسوولیتند؟
 
واقعیت این است که در کشور ما نگاهی که به زنان می‌شود به هیچ عنوان متناسب با ظرفیت‌ها و توانمندی‌های آنها نیست. از سویی در برهه‌هایی مانند انتخابات که به حضور بانوان نیازمندیم، آنها را با اوصافی زیبا؛ صاحب حق مساوی با مردان می‌دانیم و برحفظ کرامت و جایگاه آنها و استفاده از توانمندی‌های‌شان تاکید می‌کنیم، ولی بعد از پایان آن برهه‌های زمانی، دیگر کسی حتی زحمت یادآوری وعده‌های داده شده در مورد زنان را نیز به خود نمی‌دهد. در عوض در انتصاب مدیران با خط کشی‌هایی خاص و به بهانه‌هایی چون شایسته‌سالاری، تمامی پست‌های مدیریتی را به مردان می‌سپارند. اینکه پست‌های مدیریتی به افراد شایسته واگذار شود جای بسی خوشحالی است اما به شرط آنکه «شایسته‌سالاری» در مورد تمام افراد جامعه و به دور از جنسیت باشد یا اگر قرار است محدودیتی در انتصاب‌ها باشد، برای مردان هم اعمال شود. همچنین اگر معیار انتخاب‌ها، تجربه و توانمندی است، چگونه است که بارها شاهد انتصاب مردان با سابقه کمتر و موفقیت محدود در پست‌های مدیریتی حساس و ملی و مهم بوده و هستیم؟ چگونه است که دولتمردان ما ریسک کرده و به مردان کم تجربه اعتماد می‌کنند و پست‌های مهم را به آنها می‌سپارند، ولی زمانی که صحبت از انتخاب مدیران زن می‌شود، مدعی هستند یکی از مهم‌ترین شرایط انتصاب در این پست‌ها، داشتن تجربه و سابقه مدیریتی است؟!
 
البته در انتخابات مجلس و شوراهای شهر و روستا، با تدبیری که شورای عالی اصلاح‌طلبان اندیشید، هم اینک حدود ٣٠ درصد از اعضای شوراها و نمایندگان مجلس شهرهای بزرگ و مراکز استان‌ها را زنان تشکیل می‌دهند که تاکنون نیز عملکرد خوبی را از خود نشان داده‌اند. اما در عین حال طرح این مسائل به معنای آن نیست که بخواهیم با نگاهی غیر واقعی به مسائل جامعه و کشور نگاه کنیم و انتظار داشته باشیم که به یک‌باره اکثر پست‌های مدیریتی ، وزارتی و... در اختیار زنان قرار گیرد. بلکه حرف ما این است که اگر هم اینک تمام پست‌های وزارتی در اختیار مردان است، اگر استاندارهای ما همگی مرد هستند و اگر پست‌های کلیدی در اختیار مردان است، حداقل ترتیبی اتخاذ شود تا زنان بتوانند به عنوان معاونین این مدیران، انتخاب شوند و کسب تجربه کنند تا در یک بازه زمانی چند ساله، آنها تجارب مدیریتی ارزشمندی کسب کنند، تا امکان بهره‌مندی از ظرفیت آنها در پست‌های مدیریتی کلان فراهم شود. در پایتخت نیز امیدواریم وضعیت بر همین منوال دنبال شود و دکتر نجفی، شهردار تهران به وعده‌های خود برای انتصاب مدیران زن در جایگاه‌های مدیریتی شهرداری عمل کنند تا شاهد پرورش مدیران شهری، برای آینده شهر و کشورمان باشیم.

آقای روحانی، نوبت انتخاب زنان و اقلیت‌ ها است

روزنامه شرق: «به دنبال آن هستیم و تلاش می‌کنیم که اگر بتوانیم، استاندار زن هم داشته باشیم». این جوابی است که وزیر کشور روز گذشته و بعد از اینکه در جلسه دولت، هفت مرد به عنوان استاندار انتخاب شدند، به خبرنگاران داد.
 
با روی‌کارآمدن دولت حسن روحانی در سال ٩٢، انتظار دو گروه در جامعه نسبت به او و دولتش بالاتر از بقیه اقشار بود؛ یکی زنان جامعه که انتظار داشتند رئیس‌جمهوری که با شعار اعتدال بر سر کار آمده است از حداقل چند زن در مسئولیت‌های بالا مانند وزارت استفاده کند. آنها محمود احمدی‌نژاد را مثال می‌زدند که توانست تابوی چندین‌ساله را بشکند و اولین وزیر زن را به نام دولت خود ثبت کند. دومی نیز اقلیت‌های قومی و مذهبی بودند که انتظار داشتند از آنها در مسئولیت‌های بالای دولتی استفاده شود. اتفاقی که در دولت اول روحانی نیفتاد و هیچ زن و هیچ اقلیت مذهبی‌ای به وزارت نرسید.
 
البته دولت همیشه توپ را به بیرون زمین خود انداخت و فشارهای بیرونی را در این امر دخیل دانست. تنور انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم که داغ شد، باز هم حسن روحانی بر لزوم استفاده از زنان و اقلیت‌ها تأکید کرد و این بار با ٢٤ میلیون رأی دوباره مسند دولت را برعهده گرفت. روز معرفی کابینه اما، باز هم نه خبری از وزیر زن بود و نه یک اقلیت. روحانی مانند دولت اول خود فقط سه زن را در کابینه حفظ کرده بود و دو معاونت «حقوقی» و «زنان و خانواده» و همچنین دستیار رئیس‌جمهوری در امور حقوق شهروندی را به زنان سپرد. همین تصمیم‌ها باعث شد تا فعالان سیاسی نیز به آن واکنش نشان دهند. مصطفی تاج‌زاده که معاونت سیاسی وزارت کشور را در دوران اصلاحات برعهده داشت، در توییتی نوشت: «آقای روحانی! وزرا در حال نهایی‌‌کردن کابینه کاری خود هستند، اما هنوز خبر مهمی از انتصاب شایستگانی از زنان، جوانان و اهل ‌سنت نمی‌شنویم».
 
رفعت بیات، از زنانی که سابقه نمایندگی در مجلس هفتم را دارد، نیز به «شرق» گفت: «وقتی زنانی از فعالان سیاسی هستند که در خودشان می‌بینند نامزد ریاست‌جمهوری شوند، پس حتما توانایی استاندارشدن هم دارند. توانمندی، سلامت و مدیریت زنان در امور کشور بسیار می‌تواند مؤثر باشد. زنان در حوزه اقتصادی سالم‌تر عمل می‌کنند و می‌توانند الگوی خوبی ارائه کنند. این دولت می‌تواند زمینه رشد مدیریتی خانم‌ها را فراهم کند. به نظر من زنان زیادی داریم که می‌توان به عنوان استاندار آنها را معرفی کرد. به عنوان نمونه دولت می‌تواند از میان همان زنان اصلاح‌طلب نماینده سابق مجلس افرادی را به عنوان استاندار پیشنهاد دهد.
 
امیر محبیان تحلیلگر و روزنامه‌نگار اصولگرا، هم موافق حضور زنان در مدیریت‌های بالاست و عدم استفاده از زنان در دولت روحانی را متوجه خود دولت می‌داند. او گفت: «شایستگی جنسیت نمی‌شناسد. بسیاری از مدیران شایسته از خانم‌ها هستند که دقیق‌تر و سالم‌تر با وقت بیشتر کار می‌کنند؛ به گمان من اگر جست‌وجوی کافی صورت می‌گرفت، آقای روحانی می‌توانستند دایره گزینش خود را فراتر از مردان استاندار برده و خانم‌هایی در این سطح بیابند چراکه ما اگر گمان کنیم گشته‌ایم و هیچ خانم شایسته‌ای نیافته‌ایم، یا باید به استعداد و توان زنان ایرانی شک کنیم یا به صحت جست‌وجو. بنابراین ترجیح می‌دهیم به صحت جست‌وجو شک کنیم تا توانایی زنان مدیر ایرانی». محبیان در پاسخ به این سؤال که گویا در برخی استان‌ها مقاومت‌هایی برای حضور استانداران زن وجود دارد، گفت: «باید فرهنگ‌سازی شود. جامعه‌ای که در چارچوب مردم‌سالاری شکل گرفته، برای اینکه فضا را برای حضور مدیریتی خانم‌ها آماده کند، باید کار فرهنگی  انجام دهد».
 
آقایان مراحل را طی کرده‌اند، زنان نه
 
با این حال، رئیس دفتر رئیس‌جمهور روز گذشته و در حاشیه جلسه هیئت دولت درخصوص حضور زنان در مسندهای بالای دولتی گفت در تعیین مسئولان تفاوت جنسیتی قائل نیستیم اما بانوان باید مراحلی را طی کنند تا به مسئولیت بالاتر برسند. محمود واعظی درباره مطالبه حضور زنان در سمت استانداری هم گفت: «به هر حال این موضوع در حال بررسی است و وزارت کشور تلاش بسیار زیادی کرده، انتخاب یک استاندار در یک استان کار بسیار سختی است و یک استاندار علاوه بر اینکه باید با مدیران کل همه وزارتخانه‌های مختلف هماهنگ باشد و آنها او را بپذیرند، باید با ١٤ ارگان حکومتی به طور مرتب کارهای خود را تنظیم کند، در عین حال مسئول تأمین امنیت استان است و ما در انتخاب مسئول خیلی تفاوت جنسیتی قائل نمی‌شویم، اما به هر حال توانایی‌هایی که یک شخص دارد، دارای اهمیت زیادی است».
  
او افزود: «باید به گذشته بازگردیم، آقایان این مراحل را طی کرده‌اند و در زمانی بخشدار و فرماندار و معاون استاندار بوده‌اند. ما این کار را اخیرا شروع کردیم و تعدادی فرماندار زن در دولت یازدهم گذاشتیم و بعضی معاونان استانداران نیز از خانم‌ها بوده‌اند، بنابراین این کار کمی زمان می‌برد، اما ما محدودیتی به آن معنا قائل نیستیم».شخص رئیس‌جمهور هم در جلسه دیروز هیئت دولت توجه به جوانان و بانوان کشور را ضروری دانسته و گفته بود: «امروز در فضایی که بانوان کشور تحصیل‌کرده هستند و در مراتب مدیریتی، علمی، پژوهشی و تحقیقاتی موفق ظاهر شدند، لازم است در بخش‌های مختلف مدیریتی و اشتغال از ظرفیت آنها استفاده شود و باید تلاش کنیم عقب‌ماندگی‌هایی را که از گذشته در این زمینه وجود داشته، جبران کنیم».
 
برای حضور اقلیت‌ها هیچ عذری پذیرفتنی نیست
 
مولوی عبدالحمید‌اسماعیل‌زهی، امام‌جمعه اهل سنت زاهدان، نیز از جمله کسانی است که برای رسیدن اقلیت‌های مذهبی به جایگاه‌های بالا در دولت فعالیت کرده است. او که در هر دو انتخابات ریاست‌جمهوری گذشته از حسن روحانی حمایت کرده بود، در یازدهم مرداد امسال، به مقام معظم رهبری نامه‌ای نوشت و به بیان دغدغه اهل سنت پرداخت. او در قسمتی از این نامه نوشت: «فرزندان اهل سنت حضرت‌عالی از عدم نگاه یکسان نگران هستند و رنج می‌برند و از آن پدر مهربان انتظار دارند با فرمان فصل‌الخطاب به نابرابری‌های ٣٨‌ساله در رده‌های مختلف کشور در استخدام‌ها و واگذاری مسئولیت‌ها و مناصب در مرکز و مناطق مختلف کشور پایان دهند و انتظار دارند دستور فرمایند از توانمندان اهل سنت در هیئت دولت استفاده ‌شده و فرصت خدمت را در مدیریت‌های استانی و ارشد کشور برای نظام جمهوری اسلامی و وطن عزیز برای اهل سنت فراهم نمایند».
 
پانزدهم شهریور نیز دفتر مقام معظم رهبری به این نامه پاسخ داد. در قسمتی از این نامه آمده: معظم‌له از اظهار علاقه‌مندی شما به‌ نظام مقدس جمهوری اسلامی و جانبداری و حمایت و دفاع از کشور و آرمان‌های والای انقلاب اسلامی قدردانی کرده و فرمودند: «همه ارکان جمهوری اسلامی موظف‌اند بر اساس معارف دینی و قانون اساسی، هیچ‌گونه تبعیض و نابرابری بین ایرانیان از هر قوم، نژاد و مذهبی روا ندارند. ما هم به‌جد معتقدیم همه باید با هم، در کنار هم و در صفوف فشرده و واحدی به سربلندی و عزت ایران اسلامی بیندیشند و در راه آن تلاش کنند و اجازه ندهند دشمنان این مرزوبوم و خناسان وابسته به این و آن، در این صف واحد تفرقه افکنده و کارشکنی کنند. به این امید که با الهام از تعالیم اسلامی و تمسک به اصول قانون اساسی همه ما به‌عنوان ایرانی بتوانیم در جهت اعتلای کشور و تأمین منافع ملی و تحکیم وحدت و یکپارچگی گام برداریم و نقش خود را در انجام وظایف دینی و ملی ایفا کنیم». همین پاسخ باعث شد تا مولوی عبدالحمید در نامه‌ای دیگر از مقام معظم رهبری تشکر کند و پاسخ ایشان را «فرمان تاریخی، حکیمانه و فصل‌الخطاب» بنامد.
 
او همچنین در گفت‌وگویی با روزنامه «شهروند» در مورد این نامه گفت: «الان با این نامه و فرمانی که رهبر معظم انقلاب صادر کردند، راه هموار شده، زمینه بیشتر فراهم است و الان هیچ عذری قابل‌‌قبول نیست. قبلا می‌گفتند که فشار وجود دارد و پیش‌تر می‌گفتند از طرف نهادها و ارگان‌های انقلابی فشار می‌آوردند که از شخصیت‌های اهل سنت استفاده نشود، اما الان شخص اول مملکت، رهبر معظم انقلاب، فرمانی صادر کردند که محتوای قانون اساسی و شرع اسلام است. الان همه جامعه ایران و همه دولتمردان، همه علما؛ از شیعه و سنی باید این فرمان را اطاعت کنند و به نظر من شرایط فراهم شده که دیگر دولت حرف هیچ‌کسی را نشنود و اگر کسی اعتراض کرد، این فرمان مقام معظم رهبری را نشان دهند. از داخل وزارتخانه‌های مختلف شنیدیم که وقتی وزیر می‌خواست در معاونت‌ها از اهل سنت استفاده کند، گروهی تماس می‌گرفتند و تهدید می‌کردند، ولی الان کسی جرأت نمی‌کند چنین تماسی بگیرد، چون نامه رهبری وجود دارد. درخواست ما این است که هم وزرا و هم مدیران کشور همین فرمان رهبری را یک تابلو کنند و بالای سر خود نصب کنند و هرکسی حرفی زد، این تابلو را نشان دهند».
 
مولوی همچنین در این گفت‌وگو از عدم حضور زنان در کابینه هم گله کرده و گفته بود: «الان خانم‌ها دانشگاه می‌روند و توانایی‌هایی دارند و اگر شئونات اسلامی را رعایت کنند، مشکلی نیست. ما حتی اعتراض داریم و وقتی وزرا مطرح شدند، گفتیم که اهل سنت و خانم‌ها جایی در کابینه ندارند. انتقاد ما این بود که اگر زنی در کابینه بود در همه دنیا مورد استقبال قرار می‌گرفت؛ قبلا معاون وزیر گذاشتند پس می‌شود که وزیر هم از بین زنان انتخاب کرد و خوب بود اگر زنی در بین وزرا هم حضور داشت».
 
حالا، زنان و اقلیت‌ها و دیگرانی که دغدغه حضور آنها را در مناصب حساس و مسئولیت‌های دولتی دارند، منتظر این هستند تا ببینند این شانس وجود خواهد داشت که در دو وزارتخانه بی‌وزیر و ٢٤ استانی که هنوز استانداران آنها مشخص نشده‌اند، شانسی برای زنان و اقلیت‌ها در نظر گرفته خواهد شد.

محمدعلی ابطحی در جشن خانه سینما چه می کند؟

روزنامه کیهان: در ادامه گاف‌ها و ‌اشتباهات پی‌در‌پی نوزدهمین دوره جشن خانه سینما، این‌بار یک سیاستمدار بی‌ارتباط با سینما که از قضا در فتنه سال 88 هم بازداشت شده بود، داور این جشن شد!
درحالی که برگزارکنندگان جشن خانه سینما مدعی تخصص‌گرایی و داوری آکادمیک هستند، این بار فاش شد که یک فعال سیاسی سابقه‌دار، در جمع داوران این جشن حضور داشته و با دیدن فیلم‌ها به آثار مدنظر خود رأی داده است.
 
براساس شنیده‌ها، محمدعلی ابطحی، مدیر دفتر رئیس‌دولت به اصطلاح اصلاحات است که در جریان فتنه سال 88 نیز مدتی بازداشت و محاکمه شده بود. نکته قابل توجه این است که این فرد هیچ ارتباطی با سینما ندارد و ناگهان به عنوان یک فعال سینمایی در قامت داور جشن خانه سینما ظاهر شده است.
 
گویا پس از آقازاده‌هایی که بدون تجربه و سواد سینمایی و صرفا به‌خاطر برخورداری از ژن خوب(!) امکان جولان و خودنمایی در سینما را پیدا کرده‌اند، از این به بعد باید منتظر ورود فعالان سیاسی شکست خورده و بدسابقه به این عرصه باشیم.